Zoeken binnen het jeugdwerk:
Jeugdwerk nieuws

Redactie openhofkampen.nl's Articles

Als bomen (s)preken: de musical

Onze fotograaf Ab van Essen heeft prachtige foto's gemaakt tijdens de repetities, de generale repetitie en natuurlijk de uitvoering afgelopen zondag in de Open Hof.
U kunt de foto's hier bekijken.

Veelgebruikte trefwoorden: {0}

Musical: Als bomen spreken

Het is weer zover. Een nieuwe musical is geschreven voor de wijkgemeente Open Hof. De musical kreeg de titel “Als bomen (s)preken” We gaan er weer een feest van maken en roepen alle jonge gemeenteleden op om zich op te geven als speler en de oudere gemeenteleden om te helpen bij de voorbereidingen van repeteren, aankleding spelers en opbouw toneel. Op zondag 25 juni hebben we de musical geïntroduceerd en iedere belangstellende bij de uitgangen een flyer meegegeven om zich als deelnemer aan te melden. Dat kan via één van onderstaande mailadressen of één van de bussen die de zondagen erna in de hal en bij de uitgang van de Burgwalkerk klaar staan om het aanmeldingsformulier in te stoppen. Elke speler krijgt voor de vakantie een tekstboekje met vermelding welke rol hij/zij krijgt toebedeeld.
Over de inhoud: in de Bijbel is vaak sprake van een boom. Deze boomgedeelten worden als onderdeel uitgebeeld met spel en verklankt door zang en muziek. De liederen voor de spelers zijn apart geschreven. Zij worden afgewisseld met gemeentezang van bekende toepasselijke liederen.
Muzikale begeleiding wordt verzorgd door orgel, trompetten en een combo. De vorige musical ‘Wie doet open’ was een succes. Velen woonden de uitvoering bij. Ook deze keer rekenen wij weer op een vol huis.
Meteen na de zomervakantie beginnen we met de repetities en hopen op 15 oktober de musical uit te voeren in de vernieuwde kerkzaal van Open Hof.
Een leuke bijzonderheid: toen de ‘nieuwe’ predikant Kasper Jager van de musicalplannen hoorde reserveerde hij meteen die dienst als voorganger. En hij moet nog komen. Dat belooft wat!

Gerjanneke Vreugdenhil
Hilka IJzerman
Henk Keijzer
Opgeven: musical@openhofkampen.nl

Veelgebruikte trefwoorden: {0}

Familiedag FamilyPoint

Jaarlijkse familiedag Familypoint

 Afgelopen zondag 2 juli was het zover. Na de dienst en de koffie en thee zijn we vertrokken. Met zo’n 14 gezinnen hebben we een fietstocht gemaakt naar Kamperveen. Tijdens de fietstocht waren met opdrachten punten te verzamelen. Bij de vele kolken die we onderweg tegenkwamen zijn selfies gemaakt en iedereen weet nu welk huisnummer een paard boven de deur heeft hangen. 

In Kamperveen aangekomen konden we gebruik van de basisschool de Zaaier. De kinderen hebben lekker gespeeld op het schoolplein. Er werd ook nog fanatiek gevoetbald door jong en oud. Iedereen had wat meegenomen om te eten en de lunch was hierdoor weer zeer geslaagd. Tijdens het eten werd er volop gepraat en gelachen.

We kijken dan ook terug op een zeer geslaagde dag.

Team Familypoint

Veelgebruikte trefwoorden: {0}

15 jongeren maakten de overstap

In een fijne en mooie overstapdienst maakten 15 jongeren de overstap van kindernevendienst naar jeugdkerk en catechisatie. Dat is een belangrijk moment voor hen. Ze gaan ook van de basisschool naar het voorgezet onderwijs. Een nieuw begin.

De foto's van de dienst kunt u hier bekijken.

Veelgebruikte trefwoorden: {0}

Overstapdienst 25 juni

'Bagage, tijd voor een nieuw begin' is het thema van de dienst op zondag 25 juni. De kinderen van groep 8 maken in de dienst de overstap naar de jeugdkerk en huiscatechese. Dat is een belangrijk moment voor hen. Ze gaan ook van de basisschool naar het voorgezet onderwijs. Een nieuw begin. De dienst is samen met de overstappers en de leiding van de kindernevendienst voorbereid.

Veelgebruikte trefwoorden: {0}

Rozen voor eindexamenkandidaten

Afgelopen zondag stond er een heel grote bos rozen in de kerk. Er was een roos voor wie examen heeft gedaan. De roos als teken van meeleven vanuit de kerk in deze spannende dagen van wachten op de uitslag. We hopen met jullie op een goede uitslag deze week. Mocht de uitslag niet zoals gehoopt uitvallen, dan wensen we jullie heel veel sterkte toe! Voor degene die we niet hebben kunnen bereiken is deze ‘digitale roos’...

Veelgebruikte trefwoorden: {0}

@nline jongerendienst: 11 juni om half tien in de Burgwalkerk

Zondag ben je weer van harte welkom bij de jongerendienst @nline. De dienst begint deze keer om 09:30 in de Burgwalkerk (Burgwal 60).

Het jaarthema dit jaar is Gelijkenissen. Leon Eigenhuis verzorgt de verdenking en Kefas komt voor ons spelen en met ons zingen.

Na de dienst kun je nog even blijven om na te praten. Wij zullen zorgen voor koffie, thee en iets lekkers.

Omdat het een ochtenddienst betreft zal de opzet van deze viering iets anders zijn dan jullie zijn gewend. Zo is er bijvoorbeeld een kindermoment voordat de jongste kinderen naar de kindernevendienst gaan. Verder zingen we bekende liederen en is er een inspirerende overdenking, net als anders.

Dit is de laatste @nline voor de zomervakantie. In juli, augustus en september zal er geen @nline zijn in verband met de zomervakantie, de verbouwing van het Open Hof en het kampeerweekend (opgeven kan via kampeerweekend@openhofkampen.nl). Zoals altijd houden we jullie op de hoogte via mail, website en kerkbode.

Kom naar @nline voor eigentijdse muziek en een inspirerende overdenking.

Wij hopen dat jij komt, want we organiseren deze dienst voor jou en tot eer van God.

Met vriendelijke groet en tot zondag,
@nline

Veelgebruikte trefwoorden: {0}

Van groep 8 naar brugklas, jeugdkerk en catechese

Dit jaar gaat er veel veranderen voor kinderen die nu in groep 8 zitten van de basisschool. Ze gaan na de zomervakantie de overstap maken naar het voortgezet onderwijs. Ook in de kerk maken de kinderen die nu in groep 8 zitten een overgang, van de kindernevendienst naar de jeugdkerk en (huis)catechese.
In de ochtenddienst op zondag 25 junibesteden we aandacht aan deze overgang in de overstapdienst, waarin Berthina van der Kamp voor zal gaan.

Op maandagavond 12 juni van 18.30 uur tot 19.30 uur willen we in de Burgwalkerk, samen met alle kinderen die de overstap maken, de overstapdienst voorbereiden. Veel kinderen die nu in groep 8 zitten hebben al een brief thuis gekregen met informatie over deze overstap. Als je nog geen brief hebt gehad en je wel in groep 8 zit en je wilt graag mee doen met de overstapdienst neem dan contact op met Ingeborg van Laarhoven. (ingeborg-pieter@hetnet.nl, 038-3317999)

We zien de “overstappers” allemaal graag op de voorbereidingsavond op maandag 12 juni van 18.30 tot 19.30 uur in de Burgwalkerk.

Namens de voorbereidingscommissie van de kindernevendienst en Berthina van der Kamp.

Veelgebruikte trefwoorden: {0}

@nline jongerendienst: de barmhartige samaritaan

Zondagavond ben je weer van harte welkom bij de jongerendienst @nline. De dienst begint om 19:00 uur in het Open Hof.

Het jaarthema dit jaar is Gelijkenissen. Fred Noordstar verzorgt de overdenking, hij zal de gelijkenis van de barmhartige samaritaan met ons behandelen. Up komt voor ons spelen en met ons zingen.

Na de dienst kun je nog even blijven om na te praten. Wij zullen zorgen voor koffie, thee, fris en iets lekkers.

Dit is voorlopig even de laatste @nline op het gebruikelijke tijdstip. Dit komt door de verbouwing van Open Hof, die begint na Pinksteren en duurt tot half september. Hierdoor zal de @nline van 11 juni om 9:30 zijn in de Burgwalkerk. Zoals gebruikelijk is er in juli en augustus geen @nline en ook zal de dienst van september niet doorgaan in verband met het kampeerweekend (opgeven kan via kampeerweekend@openhofkampen.nl). Zoals altijd zullen we jullie op de hoogte houden via mail, website en kerkbode.

Kom naar @nline voor eigentijdse muziek en een inspirerende overdenking.

Wij hopen dat jij komt, want we organiseren deze dienst voor jou en tot eer van God.

Met vriendelijke groet en tot zondag,
@nline

Veelgebruikte trefwoorden: {0}

@nline jongerendienst: Vergeven

Zondagavond ben je weer van harte welkom bij de jongerendienst @nline. De dienst begint om 19:00 uur in het Open Hof.
Het jaarthema dit jaar is Gelijkenissen. Dominee Imko Postma uit Genemuiden zal de overdenking verzorgen die als thema heeft Vergeven. Hierin zal hij met ons de gelijkenis van "De onbarmhartige knecht" uit Mattheus 18 behandelen. De band New Creation komt voor ons spelen en met ons zingen.
Na de dienst kun je nog even blijven om na te praten. Wij zullen zorgen voor koffie, thee, fris en iets lekkers.

We zijn op zoek naar versterking voor ons team, dus mocht je het leuk vinden om een samen met ons na te denken over de invulling van @nline, laat het ons dan weten! Je kunt reageren op deze mail, maar ons ook na de dienst aanspreken.

Kom naar @nline voor eigentijdse muziek en een inspirerende overdenking. Wij hopen dat jij komt, want we organiseren deze dienst voor jou en tot eer van God.

Met vriendelijke groet en tot zondag,
@nline

Veelgebruikte trefwoorden: {0}

Pagina's: Vorige123456VolgendeReturn Top
Archief

Logo's zijn gemaakt door Web by Step