Zoeken binnen het jeugdwerk:
Jeugdwerk nieuws

From the category archives: Uncategorized

Uncategorized posts

Doorpraatgroep

praatgroep31 januari jongstleden hebben we het verhaal over de barmhartige Samaritaan behandeld. Vanuit de hoofdpersonen uit dit verhaal en vanuit ons. Wat doen wij als we iemand zien liggen die meer dood dan levend is?

We hopen dat onze groep in de komende tijd wordt uitgebreid. Mochten er nog jeugdigen of jong volwassenen geïnteresseerd zijn, neem dan contact op met onze jeugdwerker Janneke Oosterwijk. De eerstvolgende data dat we bij elkaar komen zijn donderdag 28 februari en dinsdag 2 april. (Ton Ringenier)

Pastoraal plan

planVanuit het jeugdmoderamen is het plan opgezet voor pastoraat onder jongeren. Het doel is om in ieder geval de jongeren niet uit het oog te verliezen en aanspreekbaar te zijn als het nodig is. Nadat het plan in grote lijnen binnen het jeugdmoderamen is vastgesteld is het op 4 februari besproken met het team van catecheten. De catecheten hebben wekelijks contact met een groepje jongeren en aan hen is de vraag om dit ook vanuit pastoraal oogpunt te doen. Met dit plan willen we vanuit de kerk laten zien dat we er voor de jongeren zijn. We kunnen wel eindeloos wachten totdat zij komen maar waarom zouden we niet de eerste stap zetten richting hen? De bedoeling is dat de catecheten als contactpersoon functioneren met de jongeren van hun groep. Vanaf september 2013 gaan we hiermee van start en zullen de jongeren en hun ouders hierover geïnformeerd worden.

Terugblik @nline 10 februari

onlineZondagavond 10 februari oefenden we ons in zorgeloosheid tijdens de @nline-dienst. Aan de hand van psalm 121 hoorden we van ds Dirk-Jan Lagerweij waar onze hulp vandaan komt. Psalm 121 is speciaal voor pelgrims, mensen onderweg. Onderweg kun je je om van alles en nog wat zorgen maken, maar als je je ogen op het doel houdt dan mag je weten dat de zorgen met jou gedragen worden. De muziek in deze dienst was in goede handen bij de eigen band Desire.

Noteer alvast de volgende datum: zondagavond 10 maart om 19:00.

Jeugdbeleidsgroep: 25 februari

jeugdmoderamen25 Februari komen afgevaardigden van alle jeugdactiviteiten bij elkaar om te delen wat goed gaat en mooi is, maar ook om met elkaar de knelpunten in het jeugdwerk te bespreken. De vergadering begint om 20:00 in het Open Hof.


 

 

Jeugdmoderamen

jeugdmoderamenHet jeugdmoderamen vergadert op dinsdag 12 februari. Er staan weer heel wat interessante punten op de agenda. We hebben iemand van het jeugdwerk in de Burgwalkerk te gast om met elkaar ervaringen uit te wisselen. Daarnaast zullen we de uitkomsten van het diaconale overleg van 11 februari bespreken en de plannen van het jeugdpastoraat verder concretiseren.

 

 

 

Spreuk van de dag

Afbeelding1De Facebook-pagina van het Open Hof wil je helpen om de dag op een goede manier te beginnen: bijna iedere dag wordt er een spreuk van de dag geplaatst die je mooi aan het denken zet. Heb je zelf een spreuk of zou je wat anders kwijt willen, laat het via facebook weten of mail het naar Janneke Oosterwijk!!


 

@nline-dienst van 10 februari

clip_image001Maandelijks worden op zondagavond laagdrempelige diensten gehouden in het Open Hof. Deze @nline-diensten hebben aansprekende muziek, of door bandjes van buiten of door eigen muzikale jongeren. Daarnaast zoeken we sprekers die op een frisse, eigentijdse en heldere manier de boodschap kunnen overbrengen. Voor dit jaar hebben we gekozen om de uitspraken van Visje als thema’s van de diensten te hebben. Visje probeert (net als Loesje) om in korte kernachtige zinnen een nadenkertje mee te geven. Het Visje voor 10 februari is: ‘Breng je zorgen maar bij God, Hij is toch de hele nacht wakker.’ In dit seizoen zullen. De spreker op deze avond is ds D.J. Lagerweij, en de muziek wordt verzorgd door onze eigen band Desire. Ben je nog nooit geweest maar wel nieuwsgierig wat er allemaal gebeurt in zo’n Online-dienst: kom gerust 10 februari eens kijken en fris of koffie drinken!Archief

Logo's zijn gemaakt door Web by Step