Zoeken binnen het jeugdwerk:
Jeugdwerk nieuws

From the monthly archives: november 2013

We are pleased to present below all posts archived in 'november 2013'. If you still can't find what you are looking for, try using the search box.

Kidsmiddag herfstvakantie

 


In de herfstvakantie hebben 26 kinderen een mooie herfsttak geknutseld. Klik op de afbeelding hiernaast om een aantal (8) van de foto's te bekijken.
Family Point heeft de kidsmiddag georganiseerd in de herfstvakantie op 23 oktober 2013. De middag was heel geslaagd!

Jeugdkamp 2013

Jeugkerkleden oog in oog met Alpaca

thumbnailTwintig jongeren en vijf leiders van de Burgwalkerk en Open Hof vertrokken afgelopen zaterdagmiddag onder de warmte van een lekker zonnetje op de fiets naar ’t Campvelt in Doornspijk. Voor het Open Hof het eerste jeugdkerkkamp; de Burgwalkerk had al eens eerder gekampeerd met jongeren, zodat we dankbaar terug konden grijpen op een prima draaiboek. Na een mooie tocht over Zwartendijk en de Oude dijk door Elburg, kwamen we via de bossen bij Doornspijk bij onze blokhut ‘De Boshaas’. Inmiddels stond de pasta al op het fornuis en konden we nog even lekker buiten sporten en spelen, alvorens we aan tafel konden aanschuiven. ’s Avonds speelden we levend dierenstratego op de Zandverstuiving en stonden we oog in oog met een heuse Alpaca (die uiteindelijk toch geen wild dier bleek, maar een losgebroken exemplaar). Ook de Alpaca deed enthousiast mee met ons spel, zij het buiten mededinging. Echt spannend werd het na half negen toen we in het stikdonkere bos een smokkelspel speelden. Gelukkig hadden we iedereen vooraf goed geteld en had iedereen een zaklamp mee. Van tien uur tot diep in de nacht speelden we in de blokhut allerlei gezelsschapsspelen of keken naar een film. Echt supergezellig. Dankzij de nachtwacht van Hilka werd het daarna snel rustig, zodat we toch tegen 2 uur allemaal op één oor lagen. Op zondagmorgen werd er even sportief ontwaakt onder leiding van Jochem en Martijn en met begeleiding van de Ipod. Daarna bereidden we ons twee uur lang in kleine groepjes voor op een bosviering. De ouders kwam rond half twee en samen vierden we een korte jeudkerkdienst in het bos met muzikale medewerking van de kinderen (en vrienden en vriendinnen van) Roelof en Hilka. Zo zonnig als het weekend begon, zo zonnig bleef het gelukkig, zodat we met een aangename temperatuur, lekker buiten konden afsluiten. De schade bleef dan ook beperkt tot één achtergebleven voetbal die waarschijnlijk nog steeds op een eenzame hoogte in een dennenboom hangt. Namens iedereen: Hilka en Jochem zeer bedankt voor de prima voorbereiding van het draaiboek, de rest van de leiding ook natuurlijk, en de ouders en kinderen voor het enorm gezellige en prettige weekend. Tot volgend jaar! En natuurlijk tot de volgende jeugdkerk op zondag!

 

Mede namens Jochem, Martijn, Hilka en Roelof, Erwin Schraa

Archief

Logo's zijn gemaakt door Web by Step