Zoeken binnen het jeugdwerk:
Jeugdwerk nieuws

From the monthly archives: januari 2016

We are pleased to present below all posts archived in 'januari 2016'. If you still can't find what you are looking for, try using the search box.

Jeugd in ‘Glazen Kerk’ zamelt 1400 euro in

Op 18 december is de jaarlijkse benefietactie Serious Request gestart. Vanuit het Glazen Huis, dat dit jaar in Heerlen staat, zamelt 3 FM geld in. Dit jaar specifiek voor kinderen in conflictgebieden. Er wordt hen een kans gegeven op een betere toekomst, onder andere door scholing, beroepstraining en psychische hulp te bieden.
Geïnspireerd door dit gebeuren zijn de jongeren van de Burgwalkerk en Open hof in actie gekomen om geld in te zamelen voor Serious Request. Afgelopen zondag hebben zij een nacht wakker doorgebracht in de ‘Glazen Kerk’. Voor deze actie lieten zij zich sponsoren door familie en bekenden en haalden daarmee 1400 euro op.

Zondagochtend waren de jongeren al vroeg in de kerk. Ze startten samen met de kinderen van de kindernevendienst en knutselden allerlei kerstversieringen die na de dienst verkocht werden. Verder werden er statiegeldflessen ingezameld en werd er een deurcollecte gehouden. Om 21.00 kwamen ze weer naar de kerk om zich voor te bereiden op de lange, waakzame nacht. Gedurende de avond en nacht kwamen er veel mensen langs om mee te doen met spelletjes en games of gewoon voor de gezelligheid. Na een gezamenlijk ontbijt vertrok iedereen weer naar huis en…vermoedelijk naar bed. Het ingezamelde geld wordt door een groep jongeren persoonlijk naar het Glazen Huis in Heerlen gebracht.

Bekijk hier een impressie van alle gemaakte foto's.

Jongeren nacht in Burgwalkerk voor Serious Request

Ook dit jaar steunen de jongeren van de jeugdkerk de actie van Serious Request. Serious Request zet zich dit jaar in voor jongeren die onder zeer slechte omstandigheden leven en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Het gaat om jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en Democratische Republiek Congo De actie loopt via het Rode Kruis en biedt de jongeren een kans op een betere toekomst, onder meer door middel van scholing, beroepstraining, psychische hulp en een basis waarmee in levensonderhoud kan worden voorzien. De slogan van Serious Request is dit jaar 'Keep them going!'
Het glazen huis staat dit jaar in Heerlen, maar onze jongeren sluiten zich op in de Burgwalkerk. En dit keer een hele nacht!!! Zij gaan zondag 20 december om 22.00 uur de kerk in en blijven wakker tot 8.00 uur ’s morgens! Zij laten zich hiervoor sponsoren door familie en vrienden. Ook u kunt ze steunen, op de volgende manieren. In de ochtenddienst maken zij met de kinderen van de kindernevendienst kerstwerkjes die na de dienst worden verkocht in de grote zaal. U kunt ook u lege flessen inleveren in de hal van de kerk. Bovendien is er na de dienst een deurcollecte die ook voor dit goede doel is bestemd. U kunt ze ook op de volgende manier steunen: vanaf 22.00 uur bent u welkom in de kerk om te gamen met de jongeren, op de PC of om met hen gewoon ouderwets een leuk bordspel te spelen! Ook bent u van harte welkom die avond en nacht om hen iets lekkers (of energierijk…) te brengen, om het de hele nacht vol te kunnen houden…
Dus: op 20 december kunt u schone, glazen potjes inleveren (voor de kerstwerkjes), lege flessen inleveren (of emballagebonnen), kerstwerkjes kopen na de dienst, het goede doel steunen middels de deurcollecte of een jongere sponsoren om de hele nacht wakker te blijven.
U doet toch ook mee? We hopen dat het weer net zo’n groot succes wordt, als vorig jaar. Alvast hartelijk dank namens de jongeren van de jeugdkerk!

Dromen, durven, doen!

Dat is het thema van de @nline jongerendienst op 13 december om 17:00. in het Open Hof te Kampen. Wat zal daar nu mee bedoeld worden? We zullen het horen in de overdenking van Berthina van der Kamp. Tijdens deze dienst zal ook de hit "Mag ik dan bij jou" van Claudia de Breij door de band worden gespeeld. Het themalied in deze dienst.
De muziekbegeleiding morgenmiddag is door een enthousiaste groep muzikanten, die samen al vele jaren mooie muziek maken, maar helaas nog geen bandnaam hebben. Ze oefenen in ieder geval altijd bij en met groenteman Jacques van Marle aan de Hogeweg in Kamperveen.
De dienst is dus niet om 19:00 maar aan het einde van de middag en begint om 17:00. Vanaf 16:45 speelt de band live muziek, dus het is echt leuk om er al iets eerder te zijn.

Kom ook naar @nline voor de eigentijdse muziek en inspirerende overdenking!

O ja, omdat er na deze @nline nog een andere kerkdienst (adventsvesper) is, sluiten we deze keer niet af met koffie, thee of fris.

We hopen dat je er bij bent. Tot zondag.

Groetjes het @nline team.

Archief

Logo's zijn gemaakt door Web by Step