Zoeken binnen het jeugdwerk:
Jeugdwerk nieuws

From the monthly archives: juli 2017

We are pleased to present below all posts archived in 'juli 2017'. If you still can't find what you are looking for, try using the search box.

15 jongeren maakten de overstap

In een fijne en mooie overstapdienst maakten 15 jongeren de overstap van kindernevendienst naar jeugdkerk en catechisatie. Dat is een belangrijk moment voor hen. Ze gaan ook van de basisschool naar het voorgezet onderwijs. Een nieuw begin.

De foto's van de dienst kunt u hier bekijken.

Overstapdienst 25 juni

'Bagage, tijd voor een nieuw begin' is het thema van de dienst op zondag 25 juni. De kinderen van groep 8 maken in de dienst de overstap naar de jeugdkerk en huiscatechese. Dat is een belangrijk moment voor hen. Ze gaan ook van de basisschool naar het voorgezet onderwijs. Een nieuw begin. De dienst is samen met de overstappers en de leiding van de kindernevendienst voorbereid.

Rozen voor eindexamenkandidaten

Afgelopen zondag stond er een heel grote bos rozen in de kerk. Er was een roos voor wie examen heeft gedaan. De roos als teken van meeleven vanuit de kerk in deze spannende dagen van wachten op de uitslag. We hopen met jullie op een goede uitslag deze week. Mocht de uitslag niet zoals gehoopt uitvallen, dan wensen we jullie heel veel sterkte toe! Voor degene die we niet hebben kunnen bereiken is deze ‘digitale roos’...

@nline jongerendienst: 11 juni om half tien in de Burgwalkerk

Zondag ben je weer van harte welkom bij de jongerendienst @nline. De dienst begint deze keer om 09:30 in de Burgwalkerk (Burgwal 60).

Het jaarthema dit jaar is Gelijkenissen. Leon Eigenhuis verzorgt de verdenking en Kefas komt voor ons spelen en met ons zingen.

Na de dienst kun je nog even blijven om na te praten. Wij zullen zorgen voor koffie, thee en iets lekkers.

Omdat het een ochtenddienst betreft zal de opzet van deze viering iets anders zijn dan jullie zijn gewend. Zo is er bijvoorbeeld een kindermoment voordat de jongste kinderen naar de kindernevendienst gaan. Verder zingen we bekende liederen en is er een inspirerende overdenking, net als anders.

Dit is de laatste @nline voor de zomervakantie. In juli, augustus en september zal er geen @nline zijn in verband met de zomervakantie, de verbouwing van het Open Hof en het kampeerweekend (opgeven kan via kampeerweekend@openhofkampen.nl). Zoals altijd houden we jullie op de hoogte via mail, website en kerkbode.

Kom naar @nline voor eigentijdse muziek en een inspirerende overdenking.

Wij hopen dat jij komt, want we organiseren deze dienst voor jou en tot eer van God.

Met vriendelijke groet en tot zondag,
@nline

Van groep 8 naar brugklas, jeugdkerk en catechese

Dit jaar gaat er veel veranderen voor kinderen die nu in groep 8 zitten van de basisschool. Ze gaan na de zomervakantie de overstap maken naar het voortgezet onderwijs. Ook in de kerk maken de kinderen die nu in groep 8 zitten een overgang, van de kindernevendienst naar de jeugdkerk en (huis)catechese.
In de ochtenddienst op zondag 25 junibesteden we aandacht aan deze overgang in de overstapdienst, waarin Berthina van der Kamp voor zal gaan.

Op maandagavond 12 juni van 18.30 uur tot 19.30 uur willen we in de Burgwalkerk, samen met alle kinderen die de overstap maken, de overstapdienst voorbereiden. Veel kinderen die nu in groep 8 zitten hebben al een brief thuis gekregen met informatie over deze overstap. Als je nog geen brief hebt gehad en je wel in groep 8 zit en je wilt graag mee doen met de overstapdienst neem dan contact op met Ingeborg van Laarhoven. (ingeborg-pieter@hetnet.nl, 038-3317999)

We zien de “overstappers” allemaal graag op de voorbereidingsavond op maandag 12 juni van 18.30 tot 19.30 uur in de Burgwalkerk.

Namens de voorbereidingscommissie van de kindernevendienst en Berthina van der Kamp.

Archief

Logo's zijn gemaakt door Web by Step