Zoeken binnen Nieuws:
Nieuws

From the monthly archives: februari 2014

We are pleased to present below all posts archived in 'februari 2014'. If you still can't find what you are looking for, try using the search box.

Wijk- / voorlichtingsavond op 4 februari

Wie het stappenplan onder de berichten uit de Algemene Kerkenraad volgt zal begrijpen dat de komende maanden hectisch zullen zijn. We gaan nu met grote vaart richting nieuwe hervormde wijkgemeenten. En de bestaande wijkgemeenten worden opgeheven.

Het wordt dus voor iedereen spannend. Hoe zien die nieuwe wijkgemeenten eruit? Is daar een wijkgemeente bij voor u en jou waar je je thuis zult voelen? Zie je daar de vertrouwde gezichten weer of heel andere?

Vanuit onze Open-Hof-gemeente komt daar een spannende vraag bij: zal daar ook een gefedereerde wijkgemeente bij zijn waarin Hervormd en Gereformeerd eindelijk één zijn? In het afgelopen jaar konden we ons federatieproces niet doorzetten zoals we hadden gewild. Maar kunnen we nu dan in één keer, door een nieuwe start, tot zo’n wijk komen? Nu er een stappenplan van de centrale hervormde gemeente ligt, hopen we dat dat centraal in de gereformeerde wijkgemeenten ook tot een gunstige besluitvorming zal leiden. En zo ja, dan wordt het nog een uitdaging om van twee verschillende aanvliegroutes een harmonische choreografie te maken.

Graag lichten we u op een gezamenlijke wijkavond (Hervormd en Gereformeerd) in over ons beleid in de afgelopen tijd en over wat er naar ons toekomt. Uw reacties daarop zijn hartelijk welkom. We nodigen u uit om op dinsdag 4 februari om 20.00 uur in het Open Hof aanwezig te zijn. Zet het vast in uw agenda!

Samen in balans

Actie Kerkbalans staat dit jaar in het teken van: "Samen in balans"

Is er iets nieuws onder de zon? Ja en Nee. In de kerk dan? Ook: ja en nee. Nee, want het gaat steeds weer over een eeuwenoude en toch steeds weer actuele boodschap. Toch zijn er veranderingen in Hervormd Kampen. Grote en kleine. In deze folder gaat het vooral om het kleine. Op een ander manier, in een andere situatie God ter sprake brengen.Soms expliciet, soms meer verborgen.
Hoort dat thuis in een folder over Kerkbalans? Ja, want geldwerving heeft altijd een doel: onder andere ervoor zorgen dat ook die nieuwere vormen een kans krijgen. Daar moet soms geld, soms ruimte, soms gewoon creativiteit voor zijn.
Daar gaat het om in deze folder en actie, naast het 'gewone' werk: in balans.

Lees ook de brief van de 'beleidsmakers' met het ook op 'Samen in balans'.

 

Archief

Logo's zijn gemaakt door Web by Step