Zoeken binnen Nieuws:
Nieuws

From the monthly archives: december 2015

We are pleased to present below all posts archived in 'december 2015'. If you still can't find what you are looking for, try using the search box.

Centrale gemeenteavond 26 november

Welke kerkgebouwen worden het? Op 26 november horen we 's avonds het voorgenomen besluit van de AK betreffende de toekomst van onze kerkgebouwen. Op diezelfde avond wil de AK de gemeenteleden ‘horen’. Een definitief besluit wordt dan in december verwacht.

Maar eerst: 26 november 19.30 uur Broederkerk.

Musical The Capeman

Deze musical gaat over het levensverhaal van Salvador Agron, geschreven door Paul Simon. Op 22 november om 19.00 uur in de Burgwalkerk ziet u een bewerking van Els Braam en Henk van der Weerd.
Salvador Agron is een vanuit Puerto Rico naar New York gevluchte jongen. In 1957 wordt hij als 14 jarige lid van een straatbende. In de nacht van 4 augustus vermoordt hij in een straatgevecht twee toevallig voorbij komende kinderen. Salvador wordt zo de jongste ooit ter dood veroordeelde gevangene in de V.S. Na verleende gratie gaat de jonge Agron in de gevangenis studeren en ontwikkeld zich tot een gewaardeerd schrijver. Wanneer Salvador Agron op 42-jarige leeftijd overlijdt, besluit Paul Simon over deze man de musical “The Capeman” te schrijven. De musical gaat over het leven van deze Salvador Agron. Paul Simon geeft in deze musical veel aandacht aan de grote thema’s “verzoening, vergeving en hoop”.
Het is niet enkel de bedoeling dat u geniet van de goede muziek van Paul Simon. We willen ook graag met u stilstaan bij de genoemde thema’s uit deze musical.

Met groet namens de hele groep muzikanten,
Els Braam, Henk van der Weerd.

Houdt God van oorlog?

Zondag 8 november geeft Steve Kloosterman zijn visie op het thema "Houdt God van oorlog?" in een nieuwe @nline jongerendienst. De avond begint om 19.00 uur in het Open Hof en wordt begeleid door Nathalie Booy en haar band uit Deventer.

“Houdt God van oorlog?” Is die vraag makkelijk of moeilijk te beantwoorden? We zullen het horen in de overdenking van Steve Kloosterman. Een actueel thema in deze tijd, met eindeloze vluchtelingen die vluchten voor oorlogen in Syrië, Afrika, etc. Tijdens deze dienst laten we ook het lied van Alicia Keys horen/zien: We Are Here. De muziekbegeleiding zal door Nathalie Booy en band uit Deventer worden verzorgd. Na de dienst kun je nog gezellig blijven, om even te kletsen of na te praten over de dienst onder het genot van een kop koffie, thee of fris met wat lekkers. Kom ook naar @nline voor de eigentijdse muziek en inspirerende overdenking! We hopen dat jij komt, want we organiseren deze dienst voor jou en tot eer van God. Tot zondag.

Archief

Logo's zijn gemaakt door Web by Step