Zoeken binnen Nieuws:
Nieuws

From the monthly archives: maart 2016

We are pleased to present below all posts archived in 'maart 2016'. If you still can't find what you are looking for, try using the search box.

Ook mee kamperen?

Samen met andere gemeenteleden kamperen. Hoe gemengder/ gevarieerder de groep, hoe leuker, is de gedachte. Dus mét kinderen of zonder kinderen, jong of oud, etc., iedereen met een eigen kampeermiddel is van harte welkom. Wanneer er mensen zijn die het idee leuk vinden, maar niet een kampeermiddel hebben, kunnen we eventueel op de camping een kampeermiddel/ stacaravan/ huisje huren. Er zijn genoeg campings met deze huurfaciliteiten. De keuze van de camping is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.
In eerste instantie gaan we niet een heel programma in elkaar draaien. Uiteraard kan een eventueel kerkbezoek in de buurt worden georganiseerd, maar het is niet de bedoeling dat iedereen wordt vermaakt door een programma. Ontspannen en ongedwongenheid is het uitgangspunt. Ontmoeting, bij elkaar op de koffie, spelende kinderen, napraten over de preek, een stukje wandelen of fietsen, een leuk spelletje doen. De bedoeling is dat dat allemaal vanzelf gaat, naar eigen behoefte. Uitgangspunt is verbondenheid door op dezelfde camping te staan.
De gedachte is om dit weekeinde te organiseren van vrijdagmiddag/ -avond 9 september 2016 tot en met zondagavond 11 september. Totaal dus twee nachten, maar drie dagen. Het is het tweede weekeinde nadat de scholen weer zijn begonnen. De meesten hebben dan wellicht het kampeermiddel nog bij huis. (Het is momenteel nog onduidelijk of in dit weekeinde de start van het winterwerk is.)
Lijkt jou/ u bovenstaande een leuk idee en biedt de agenda nog deze ruimte, laat het me dan weten. Bij voorkeur uw reactie zo snel mogelijk. Is het idee leuk, maar komt de datum niet uit. Laat het me dan ook even weten. Misschien komt er wel uit dat iedereen wel wil, maar liever een week eerder of later gaat.
Wellicht een mooi begin van een nieuwe traditie... Net zoals dat dit het geval is in enkele andere wijkgemeenten.
Corné Vreugdenhil, corne-gerjanneke@hotmail.com.

Gemeenteavond 23 februari!

Iedereen jong en oud van harte welkom aanstaande dinsdag van 20.00-22.00 uur in Open Hof! De avond is bedoeld als een brainstorm waarin iedereen zijn ideeëen kan inbrengen over:

- Hoe zouden we het gebouw Open Hof kunnen verbeteren?

- Welke naam zou passen bij onze gefedereerde wijkgemeente?

- Wat moet een nieuwe predikant voor onze wijk in huis hebben?

Wat past het beste bij de Missie/Visie van onze gemeente die we vorig jaar hebben beschreven?

Lees meer in het bericht van onze voorzitters.

Kerktelefoon/kerkomroep hersteld

De verbinding is intussen hersteld. Zondag 14 februari is de kerktelefoon/kerkomroep weer gewoon beschikbaar.

Zondag 14 februari geen kerktelefoon/kerkomroep

Door een aanpassing van de internet-verbinding Open Hof is er momenteel geen kerktelefoon/kerkomroep verbinding aanwezig.
Wij zijn op dit moment druk bezig om de verbinding weer te herstellen.

Helaas is er komende zondag geen verbinding mogelijk.

Wij vinden dit voor de (vaste) luisteraars zeer vervelend en hopen de storing zo snel mogelijk op te lossen.

Onze excuus voor deze overlast.
Intekenlijst huispaaskaarsen 2016

Evenals voorgaande jaren kunt u/jij weer een huispaaskaars bestellen, die hetzelfde mo¬tief heeft als de Paaskaars in de kerk. De intekenlijsten met de afbeelding en de maat van de kaarsen liggen voor u klaar op zondag 7 en zondag 14 februari in de hal van Open Hof en op zondagmiddag 14 februari bij de Cantatedienst van de Burgwalkerk (in de hal).

Veertig Dagen Kalender 2016

Veel belangstelling was er afgelopen zondag voor de fraaie Veertig-Dagen-kalender gemaakt door de P.K.N. Zoals u gewend bent helemaal passend bij het thema en de lezingen voor de komende periode: ‘Ik ga. Zet een stap naar de ander’. Met veel meditatief materiaal in de vorm van gebeden, gedichten en Bijbelteksten met uitleg. Elke week heeft een suggestie om letterlijk stappen te zetten. Elke dag heeft een leessuggestie om verder te lezen in de Bijbel.
U/jij kunt de kalender in bezit krijgen op zondag 7 februari voor en na de dienst in de hal van de kerk en nog rond de viering van Aswoensdag. (De prijs is € 3.00)

Archief

Logo's zijn gemaakt door Web by Step