Zoeken binnen Nieuws:
Nieuws

From the monthly archives: maart 2017

We are pleased to present below all posts archived in 'maart 2017'. If you still can't find what you are looking for, try using the search box.

Zorgsaam

Problemen zijn er om opgelost te worden. 

Dat mag zo zijn, maar als anderen je zouden moeten helpen en je netwerk is maar klein? Dan kan zo’n probleem heel lastig zijn. Je moet bv op een bepaalde tijd in het ziekenhuis zijn. Of het lukt niet om je boodschappen in huis te krijgen. Of je hebt zo je handen vol aan je gezin dat soms belangrijke dingen er zomaar bij in kunnen schieten. Dan is er Zorgsaam. Een groep vrijwilligers uit de Hervormde (PKN) gemeente in Kampen helpt als het even niet meer lukt. Niet als vervanging van professionele hulp, maar net even dat ene zetje dat je nodig hebt. Gratis. Met alleen een vergoeding als het bv autokosten betreft. Hoe het precies werkt?

Lees er meer over in de bestanden hieronder… meer weten over Zorgsaam?: Meer weten over Zorgsaam

Wil je vrijwilliger worden? Aanmeldingsformulier vrijwilliger (+ vertrouwelijkheidsverklaring)

Wil je geholpen worden? Personalia Zorgvrager

Wil je meer weten over het reglement? Reglement Zorgsaam Kampen

Veel gestelde vragen èn de antwoorden tref je aan in de beide bestanden hieronder.. Mocht er iets nog niet duidelijk zijn of staat je vraag hier niet bij, neem dan contact op via de mail: zorgsaamkampen@gmail.com of telefoon: 06 19939382. Wij helpen je graag verder! 

Veelgestelde vragen vrijwilligers

Veelgestelde vragen zorgvragers

 

Gezin-School-Kerkdienst

Afgelopen zondag stond de kerkdienst in de Open Hof in het teken van de verbinding tussen gezin, school en kerk. Deze diensten worden ook wel GSK-diensten genoemd. Eén keer per jaar werken we aan deze verbinding, die uitmondt in een gezamenlijke kerkdienst.


De kerkzaal was zondagmorgen prachtig versierd met werkstukken, die de kinderen  geplakt, geverfd en gekleurd hadden. Op school zijn er in de groepen in de week voorafgaand aan de diensten Bijbelverhalen verteld rondom het thema ‘LEF’. Er zijn mooie liederen aangeleerd over lef en moed. In de kerk zijn de liederen vol enthousiasme gezongen. Er was ook een boekje voor thuis om in te lezen. Er is door veel mensen met grote inzet gewerkt en voorbereid aan het thema voor in de dienst. 

In de Open Hof kwamen de kinderen, leerkrachten en gezinnen van de Willem van Oranjeschool en de Wegwijzer samen. 

 

Op school en in de kerkdienst hebben we van elkaar mogen horen, elkaar kunnen ontmoeten en hebben we mooie momenten met elkaar gedeeld en beleefd.  


Van de dienst in de Open Hof is er een foto-impressie gemaakt die te zien is via de volgende link:

https://myalbum.com/album/23FBXy1bNyFr


Ook in de Burgwalkerk werd deze dienst gehouden. De foto's van die dienst zijn te zien via deze link:

https://myalbum.com/album/kxUplFZ2BmuN

 

Familypoint zoekt nieuwe mensen

Het team Familypoint is op zoek naar nieuwe mensen! Een aantal leden zou graag het stokje aan nieuwe mensen willen overdragen. Zowel vaders als moeders zijn welkom om het team te komen versterken!
Voor meer informatie kun je terecht bij Janette Nammensma, te bereiken via het volgende mailadres: familypoint@pwgkampen.nl.

Elke zondag na de morgendienst: koffie, thee of limonade

Vanaf februari is er na de morgendienst in Open Hof wekelijks gelegenheid om elkaar te ontmoeten met koffie, thee of limonade. Door de nieuwe aanmeldingen ter versterking van de bestaande koffieploeg is dit mogelijk geworden. Hartelijk bedankt hiervoor! De oproep voor nieuwe aanmeldingen blijft van kracht: u of jij kunt zich nog steeds aanmelden. Want met hoe meer mensen we deze taak kunnen delen, hoe minder vaak je aan de beurt bent voor de koffiedienst. Opgave graag bij Jannie Ruigendijk, kan per mail j.m.ruigendijk@gmail.com..

Het wekelijkse koffiedrinken brengt hopelijk goede ontmoetingen en gesprekken. Behalve dat brengt het ook meer kosten met zich mee. Er zal een mandje of een spaarpotje op de balie van de keuken komen te staan voor een vrijwillige bijdrage, net zoals in de Burgwalkerk de gewoonte is.

Archief

Logo's zijn gemaakt door Web by Step