Zoeken binnen Nieuws:
Nieuws

From the monthly archives: augustus 2017

We are pleased to present below all posts archived in 'augustus 2017'. If you still can't find what you are looking for, try using the search box.

Vrijwilligers gezocht

OPROEP:
Eind augustus moet in de Open Hof nog wat sauswerk gedaan worden. Het laten uitvoeren door een professioneel bedrijf kan, maar dat kost het nodige. Met een stel vrijwilligers kan het werk ook prima gedaan worden. Wie heeft zin en tijd om een middag en/of een avond te sauzen in de Open Hof?
Opgeven: oproep@openhofkampen.nl

Approbatie ds. Jager

Vanuit de kerkenraad:
Afgelopen week kregen we officieel bericht dat we als kerkenraad alle formaliteiten met betrekking tot het beroep van ds. Kasper Jager volgens de regels der kunst hebben volbracht. Daarmee is de zogenaamde approbatie, toestemming van de Classis voor een verbintenis tussen gemeente en predikant, verleend. Het was een hele bureaucratische klus, maar die is gelukkig achter de rug. Nu kan alle energie gestopt worden in de intrededienst en het introductieprogramma.
De dienst, waarin ds. Jager verbonden wordt aan onze wijkgemeente, staat gepland voor zondag 1 oktober. Dat kunt u vast in de agenda noteren. Het wordt een middagdienst, die om 14.30 uur begint. ’s Morgens is er geen dienst. We hopen dat de Burgwalkerk ’s middags dan stampvol zit met mensen, die ds. Jager op die manier een warm welkom bereiden.
Inmiddels hebben Kasper Jager en zijn vrouw Grietje ook al een woning gekocht in Kampen. Ze gaan eind september vanuit Borger verhuizen naar Siriusweg 7, 8262 BE Kampen.

Herinrichting Open Hof

In de afgelopen weken heeft u iedere zondag, voorafgaand aan de dienst, foto's kunnen zien van de verbouwingswerkzaamheden in de Open Hof. Er gebeurt veel en het gaat snel. Dat moet ook wel, want op 17 september moet alles klaar zijn.
Iedere keer, wanneer ik een kijkje neem in de Open Hof, is er weer het nodige gebeurd. De kerkzaal is grotendeels leeg. Het plafond is van een whitewash voorzien. De achterwand is geverfd. Het stenen afscheidingsmuurtje is "onthoofd" en wacht op een nieuwe afdekking. De meeste stoelen zijn al verdwenen. Wilt u er nog wat hebben, wees er dan gauw bij. De nieuwe stoelen zijn inmiddels besteld. U zag ze op één van de dia's voorbijkomen.
De Hofzaal is nu helemaal gelijkvloers en sluit perfect aan op de hal. De vloerverwarming is aangelegd en ook al helemaal weggewerkt. Het wachten is alleen nog op de afwerking.
De keuken is twee keer zo groot geworden. Er is al betegeld, nu de vloer afwerken, het plafond aanbrengen en de apparatuur plaatsen.
De gang langs de zijzalen is doorgetrokken en hoeft alleen nog maar van een nieuwe verf- en sauslaag te worden voorzien.
Op het gebied van techniek wordt ook het nodige gedaan. Straks zal in de kerkzaal de techniek op een andere plek zitten, zodat onze technische mensen het geluid zelf ook goed horen. In twee zijzalen wordt een groot tv-scherm aangebracht, speciaal bedoeld voor presentaties tijdens vergaderingen. Daarnaast zal het vanaf september mogelijk zijn om in de kerkzaal diensten ook met beeld op te nemen en uit te zenden. Voor de mensen, die thuis meeleven, een enorme vooruitgang. Maar ook in de kerkzaal is het dan voor iedereen mogelijk om bijvoorbeeld het dopen goed te zien.
De bouwcommissie overlegt zeer regelmatig en bewaakt de financiën goed. We weten wat ons budget is en we zorgen dat we daar binnen blijven. We hadden een behoorlijke post onvoorzien opgenomen op de begroting en dat is maar goed ook. Tijdens zo'n grote klus kom je altijd weer voor verrassingen te staan en dan is het fijn dat er nog wat geld in de pot zit. Volgende week is de eerste week van de bouwvak. Het werk zal dan grotendeels stil liggen en wordt halverwege augustus weer opgepakt.
Hartelijke groet, Pieter Treep

De foto's van Ab van Essen kunt u hier bekijken.

Archief

Logo's zijn gemaakt door Web by Step