Nieuws

Op zondag 26 mei is het zover. Voor de derde keer wordt in Open Hof een nieuwe musical uitgevoerd. Een groot aantal kinderen en volwassenen heeft in de afgelopen maanden als spelers hun rol ingestudeerd met hulp van techneuten, toneelopbouwers, muzikanten enz. Kortom: een heel leger van medewerkers.

De titel van de musical luidt: “Je geld of je leven” Het klinkt als een misdaadserie. Zo begint het ook. Maar al gauw wordt de boodschap duidelijk. Aan de hand van Bijbelse voorbeelden maken de spelers duidelijk dat het in ons leven niet gaat om geld en gewin maar om leven zoals door God bedoeld. Soms wordt een Bijbelverhaal in originele setting verbeeld, soms krijgt een gelijkenis een modern jasje, maar de boodschap blijft dezelfde. De musical eindigt met een diploma-uitreiking omdat de kinderen die eerlijk hebben verdiend. Kunnen we alles verdienen? Het antwoord luidt: nee, niet alles. Het is Gods genade die ons onverdiend wordt toebedeeld.

Kan een musical in een kerkdienst worden opgevoerd? Het antwoord is JA. Het is de boodschap van het evangelie in een ongewoon jasje.

Wij nodigen u uit om op 26 mei naar Open Hof te komen. De “dienst” begint zoals gewoonlijk, om 9.30 uur. Een volle kerk werkt stimulerend. Hilka en Gerjanneke verrichtten de voorbereidingen en Henk schreef de musical. Komt u ook? Welkom!

Cursus luisteren naar Gods stem in Kampen
Om fijngevoeligheid te ontwikkelen voor Gods stem is het noodzakelijk om luisterend te bidden. Maar: hoe doe je dit? Is er een Bijbelse basis voor? Hier staan we bij stil in deze cursus door middel van lezingen, groepsgesprekken en het ‘werkelijk luisteren’.

Opzet cursus
De cursus bestaat uit 3 dagdelen. En is een combinatie van onderwijs en groepsgesprekken.
1e deel Wandelen met God
2e deel Wacht op de Heer
3e deel Rivieren van levend water

Cursusleider
De cursusleider is ds. J. de Kok (Wilsum). Hij is predikant toeruster in de Protestantse kerk via het Evangelisch Werkverband.

Er wordt een collecte gehouden voor het Evangelisch Werkverband om de geestelijke vernieuwing binnen de PKN te ondersteunen.

Info en opgave
De data zijn 5, 26 juni en 3 juli 2019.
De tijd is van 20:00-22:00 uur, vanaf 19:45 uur koffie
Kosten: € 10,00 voor het boekje
De locatie: Westerkerk, Wilhelminalaan 97, ingang: W. de Zwijgerstraat, Kampen.

Voor opgave: Sylvia Bonestroo Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of mobiel 06-31027929

Zoeken

ONDERWERPEN

LAATSTE TWEETS

Musical: "Je geld of je leven" https://t.co/yFt9yQ3osU
Aanmelden voor de Open Synagogedienst https://t.co/rAcd8GFHNO

Lelystraat 49, 8265 BB Kampen

Impressie

© Copyright 2017 . Alle rechten voorbehouden website door web by step

Zoeken