Nieuws

Op zondag 29 september wordt de Vredesweek 2019 in Kampen afgesloten met een oecumenische viering. De viering vindt plaats in het kerkgebouw van de Evangelisch-Lutherse Gemeente in Kampen. Voorgangers zijn ds. Bram Beute, ds. Kasper Jager en ds. Rinus van Warven. Het thema van de Vredesweek is:
’Vrede verbindt over grenzen’
Ds. Beute is vrijgemaakt-gereformeerd, ds. Jager behoort tot de PKN en ds. Van Warven is Luthers. Door middel van hun samenwerking willen zij gestalte geven aan de vrede die over grenzen verbindt. Het thema nodigt uit om grenzen op te zoeken en te onderzoeken. Aan de andere kant van een grens wacht vaak een wereld aan ontmoetingen en mogelijkheden. We zien in de huidige samenleving dat polarisatie op de loer ligt omdat veel mensen steeds meer in een eigen bubbel leven. De drie voorgangers willen laten zien en beleven dat vreedzaam samenleven met elkaar en met mensen uit andere geloven en culturen goed mogelijk is. Onze samenleving heeft behoefte aan deze mensen, mensen die bereidt zijn om uit hun comfortzone te stappen en laten zien dat er een alternatief is, een antwoord op polarisatie.

De Vredesdienst wordt op 29 september 2019 gehouden in de Lutherse kerk in Kampen, Burgwal 85, aanvang 19.00 uur. De toegang is gratis

Op zondag 6 oktober 2019 om 11.30 uur wordt in Kerkelijk Centrum 'Open Hof' weer een Job-jeugddienst gehouden. Deze keer is de dienst niet ’s avonds maar in de late ochtend om 11.30 uur. Ideaal voor wie het op zaterdagavond laat heeft gemaakt. Op zondagochtend kan je dan eerst lang uitslapen om vervolgens naar de Jongeren Uitslaapdienst te gaan. Als je een beetje op tijd komt kan je beginnen met een kop koffie of thee, je kunt dan ook de mensen ontmoeten die al om 9.30 uur in de kerk waren voor de ‘gewone’ vroege dienst.
Voorganger in de dienst is dominee Kasper Jager en de band Applemousse verzorgt de muziek. De dienst heeft als thema:
‘Je bent niet alleen’.
Daarbij staan de Bijbelse personen Hagar, Sara, Abraham, Ismaël en Isaak centraal. Zij komen in "hoogsteigen persoon" vertellen over hun leven. In de beginscene vinden we Hagar met haar zoon Ismaël in de woestijn, nadat ze door Abraham zijn weggestuurd. In muziek, toneel, film en uitleg komen de Bijbelse personen tot leven en worden ze naar het hier en nu gehaald.

Na afloop van de dienst is er voor iedereen een plak krentenbrood en kun je nog even na praten.
Je bent samen met je vrienden en vriendinnen meer dan welkom! Deze Jongeren Uitslaapdienst mag je niet missen.

Ook in deze dienst is vanzelfsprekend iedereen welkom, jong en oud

Zondagmorgen 13 oktober 2019 om 9.30 uur wordt in Kerkelijk Centrum "Open Hof" een familiedienst gehouden.
In deze dienst is bijzondere aandacht voor mensen met een verstandelijke beperking. Ds. Kasper Jager gaat voor in deze dienst met als thema ‘Zingen maakt blij’. Het koor ‘EigenWijs’ uit Kampen o.l.v. Elsbeth Huls zingt mee in deze dienst.

Jij komt toch ook naar deze familiedienst? Je bent van harte welkom!

Zoeken

LAATSTE TWEETS

Vredesdienst; 'Vrede verbindt over grenzen' https://t.co/kfrQFJTzuA
Jongeren Uitslaapdienst https://t.co/nGioAVCHjj

Lelystraat 49, 8265 BB Kampen

Impressie

© Copyright 2017 . Alle rechten voorbehouden website door web by step

Zoeken