Nieuws

Aanmelden voor de Open Synagogedienst

Op uitnodiging van de commissie Leerdiensten Torah en Evangelie (LTE) van de protestantse kerk Open Hof wordt er een Open Sjoeldienst gehouden op vrijdag 21 juni!

Die Open Sjoeldiensten worden eens per maand gehouden, telkens ergens anders in het land, onder leiding van de Amsterdamse rabbijn Tamarah Benimah met ondersteuning van Alexander de Vries als chazzan(voorzanger).

Nu dus in Kampen en iedereen is van harte welkom, volwassenen maar zeker ook kinderen! De avond is bedoeld om samen te ervaren hoe het toegaat in de synagoge op vrijdagavond. Heel veel mensen hebben belangstelling voor het Jodendom. Ze lezen boeken over het jodendom, boeken van joodse schrijvers, kijken naar documentaires en films, luisteren naar joodse/Jiddische muziek, reizen naar Israël of zijn oprecht geïnteresseerd in de joodse uitleg van de Bijbel.
Maar op de één of andere wijze meedoen met het joodse leven hoe beperkt ook, is in de praktijk nauwelijks mogelijk.
Vandaar de Open Synagoge diensten of ook wel de Reizende Sjoel geheten.

We zijn dus te gast in de synagoge! Er is ruim de gelegenheid om actief mee te doen of gewoon maar te luisteren naar de gebeden en de liederen in het Hebreeuws, te luisteren naar een korte derasja(overweging door de rabbijn) en het ervaren van de berachot(zegeningen). Voor en na de dienst natuurlijk “nasjen”. Dan is er koffie, thee, brood, lekkernijen, wijn, fris en gezelligheid.

Programma vrijdagavond 21 juni:
  • 19.00 uur: inloop met koffie, thee en wat lekkers.
  • 19.30- 20.30: Kabbalat Sjabbat - dienst
  • 20.30- 22.00: kiddoesj, met het zegenen van de sjabbat, wijn en brood: en daarna lekkernijen, ontmoeting en gezelligheid.
Iedereen is uitgenodigd om de hele avond mee te maken! Kinderen zijn ook hartelijk welkom (één keer lekker laat naar bed op de langste dag).

Wel is het noodzakelijk om je op te geven bij de organisatoren van deze bijeenkomst zodat we een beeld hebben van de hoeveelheid mensen die we kunnen verwachten. Dat kan tot op het laatste moment, maar liefst wat eerder natuurlijk!

Klik op de rode knop op de "home" pagina om je aan te melden voor de Open Synagoge dienst.

Zoeken

LAATSTE TWEETS

Vredesdienst; 'Vrede verbindt over grenzen' https://t.co/kfrQFJTzuA
Jongeren Uitslaapdienst https://t.co/nGioAVCHjj

Lelystraat 49, 8265 BB Kampen

Impressie

© Copyright 2017 . Alle rechten voorbehouden website door web by step

Zoeken