Nieuws

“Joodser dan dit krijgt u het niet”, open synagogedienst op 21 juni

Natuurlijk is een synagoge dienst binnen de muren van een kerk niet precies hetzelfde als een dienst in een Synagoge. In de Synagoge is zo’n dienst best rommelig omdat er veel mensen door elkaar lopen. Wij zitten op 21 juni gewoon op de stoelen in het Open Hof te luisteren en doen ons best mee te lezen of zelfs te zingen. Maar zo krijgen we zeker een beeld van de dienst in de synagoge.
De dienst op vrijdagavond luidt de Sabbat in, we verwelkomen de Sabbat. Dat gebeurt in de synagoge, maar ook thuis met een eigen ritueel. Bij dat ritueel hoort zeker ook een feestelijk maaltijd. Die Joodse traditie van de maaltijd beleven ook wij samen na de sjoel, want na afloop is het geen ´kopje koffie, of limonade’, maar een ruim gevuld koosjer buffet met allerlei hapjes waaronder ook veel vruchten en natuurlijk een goede wijn.

Onze voorganger die avond is Rabbijn Tamara Benima. Tamara Benima werd opgeleid tot rabbijn door het R.A. Levisson Instituut (Amsterdam) en kreeg haar bevoegdheid in 2008. Nu is zij als rabbijn verbonden aan de Liberale Joodse Gemeente in Amsterdam en aan de Progressief joodse gemeente Noord Nederland.
Naast haar functie als rabbijn is Tamara Benima werkzaam als journalist, columnist en publicist. Zij begon bij het Nieuw-Israelietisch Weekblad, maar werd ook bekend als columniste van Trouw, het Leidsch, Haarlems en Friesch Dagblad. Ook geeft zij lezingen door het hele land en schreef enkele boeken, waaronder “Joodser dan dit krijgt u het niet”.
Het is wel noodzakelijk om je op te geven bij de organisatoren van deze bijeenkomst zodat we een beeld hebben van de hoeveelheid mensen die we kunnen verwachten. Dat kan tot op het laatste moment, maar liefst wat eerder natuurlijk!

Klik hier om je aan te melden voor de Open Synagoge dienst


Afbeelding in dit artikel: kaft van het boek "Joodser dan dit krijgt u het niet" ©Tamarah Benimah

Zoeken

LAATSTE TWEETS

Cantate BWV 27: Wer weiss, wie nahe mir mein Ende https://t.co/82jyY92qMK https://t.co/pB1bivhrfA

Lelystraat 49, 8265 BB Kampen

Impressie

© Copyright 2017 . Alle rechten voorbehouden website door web by step

Zoeken