Nieuws

Vredesdienst; 'Vrede verbindt over grenzen'

Op zondag 29 september wordt de Vredesweek 2019 in Kampen afgesloten met een oecumenische viering. De viering vindt plaats in het kerkgebouw van de Evangelisch-Lutherse Gemeente in Kampen. Voorgangers zijn ds. Bram Beute, ds. Kasper Jager en ds. Rinus van Warven. Het thema van de Vredesweek is:
’Vrede verbindt over grenzen’
Ds. Beute is vrijgemaakt-gereformeerd, ds. Jager behoort tot de PKN en ds. Van Warven is Luthers. Door middel van hun samenwerking willen zij gestalte geven aan de vrede die over grenzen verbindt. Het thema nodigt uit om grenzen op te zoeken en te onderzoeken. Aan de andere kant van een grens wacht vaak een wereld aan ontmoetingen en mogelijkheden. We zien in de huidige samenleving dat polarisatie op de loer ligt omdat veel mensen steeds meer in een eigen bubbel leven. De drie voorgangers willen laten zien en beleven dat vreedzaam samenleven met elkaar en met mensen uit andere geloven en culturen goed mogelijk is. Onze samenleving heeft behoefte aan deze mensen, mensen die bereidt zijn om uit hun comfortzone te stappen en laten zien dat er een alternatief is, een antwoord op polarisatie.

De Vredesdienst wordt op 29 september 2019 gehouden in de Lutherse kerk in Kampen, Burgwal 85, aanvang 19.00 uur. De toegang is gratis

Lelystraat 49, 8265 BB Kampen

Impressie

© Copyright 2017 . Alle rechten voorbehouden website door web by step

Zoeken