Nieuws

Cantate BWV 27: Wer weiss, wie nahe mir mein Ende

Zondag 13 oktober zal cantate BWV 27 worden uitgevoerd door het Bachkoor- en orkest, onder leiding van Bob Vaalburg. Een cantate die geschreven is voor de 16e zondag na Trinitatis. De evangelielezing voor deze zondag (Lucas 7, de verzen 11-17) vertelt ons het verhaal van Jezus die de stad Naïn betreedt. Op de grens van de stad bij de poort komt hem een stoet tegemoet die onderweg is om een jongen te begraven, de enige van een weduwe. Wanneer Jezus deze jongen aanspreekt, wordt hij weer levend.

De thematiek van de cantate zou je ‘loslaten en verwelkomen’ kunnen noemen. Het loslaten van het aardse met uitzicht op het hemelse. In de tekst wordt de dood verwelkomd, er wordt naar verlangd en daarmee wordt van het wereldse leed afscheid genomen.

Welt, ade! ich bin dein müde, Ich will nach dem Himmel zu, Da wird sein der rechte Friede Und die ewge, stolze Ruh. Welt, bei dir ist Krieg und Streit, Nichts denn lauter Eitelkeit, In dem Himmel allezeit Friede, Freud und Seligkeit

Wereld, adieu! ik ben je moe, ik wil naar de hemel toe. Daar zal de ware vrede zijn en de eeuwige, grote rust. Wereld, bij jou is oorlog en strijd, niets dan pure ijdelheid, in de hemel is er altijd vrede, vreugde en zaligheid.

Medewerkers aan deze cantatedienst zijn:
Ruth Peetoom voorganger
Sander van den Houten organist
Joalien van den Houten sopraan
Erjan van der Velde alt
Aart Mateboer tenor
Lars Terray bas
En het Bachorkest Kampen onder leiding van Bob Vaalburg

Zondag 13 oktober 17.00 uur, Burgwalkerk. De toegang is gratis, een gift bij de uitgang is nodig om de onkosten te betalen. Hartelijk welkom!

Lelystraat 49, 8265 BB Kampen

Impressie

© Copyright 2017 . Alle rechten voorbehouden website door web by step

Zoeken