Nieuws

De kraal; van Geboorte tot Jeugdkerk

In de Protestantse Wijkgemeente Open Hof hebben we een jarenlange traditie in vorm van de kraal. Elk kind krijgt bij zijn of haar geboorte een kraal, deze kraal "volgt" het kind op het eerste deel van de levensweg van geboorte tot de Jeugdkerk.

Geboorte

Wanneer er een baby geboren is en de geboorte wordt afgekondigd in de eredienst, dan krijgt het pasgeboren kind een geboortekraal. De nog onbeschreven kraal ligt tijdens de dienst in de handpalm van de stilistische hand op de liturgietafel. Nadien wordt op de kraal de naam en geboortedatum van het kind geschreven en wordt de kraal geregen aan de kralenketting. Op deze manier willen we laten zien dat het pas geboren kind opgenomen is in de gemeente vanaf de geboorte. De kralenketting hangt bij de ingang van de kerkzaal.

Doop

Tijdens de doopdienst hangt de kralenketting aan het doopvont. De kraal wordt opnieuw aan de ketting geregen, maar nu ook met de datum van de doop.

Overdracht van doopkraal

Wanneer de kinderen afscheid nemen van de Kindernevendienst en overgaan naar de Jeugdkerk, krijgen ze de doopkraal mee als blijvende herinnering aan hun doop.

Op verzoek van de ouders kan de kraal ook op een ander moment overgedragen worden bijvoorbeeld bij verhuizing, kerkverlating, ziekte.


Lelystraat 49, 8265 BB Kampen

Impressie

© Copyright 2017 . Alle rechten voorbehouden website door web by step

Zoeken