Nieuws

Cantate BWV 95: Christus, der ist mein Leben

Zondag 9 februari zullen de muzikale klanken van Bach weer ten gehore worden gebracht in De Burgwal. Dit keer kunt u luisteren naar de cantate Christus, der ist mein Leben. Een cantate die gecomponeerd werd voor de 16e zondag na Trinitatis.

Deze zondag wordt er gelezen over de overleden jongen uit Naïn die door Jezus uit de dood wordt opgewekt.

De cantate uit een uitzonderlijk groot verlangen naar het leven na de dood en daarentegen is de liefde voor de wereld ver te zoeken. Niks op de wereld geeft nog voldoening en er lijkt geen goed woord meer over voor het leven op aarde.

Henk Gols schreef over deze cantate een bijpassend stuk. De cantate gezien als een kunstwerk, kan in de hedendaagse tijd anders bekeken worden dan in de tijd dat het geschreven werd. Is daar immers een kunstwerk niet voor bedoeld: de betekenis van kunst valt niet per se samen met wat de maker ermee bedoelde. Door de tijd heen wordt er altijd weer een nieuwe betekenis aan gegeven.

Kan deze cantate dan gezien worden als een soortement van protest tegen het hedendaagse bestaan? Een bestaan waarin we zoveel willen en doen, onze agenda’s vol en zoveel luxe waar we ons tegoed aan kunnen doen. Is dat ‘het’ dan…?

Of komt ‘het’ pas alles voorbij is?

Kom luisteren en beslis zelf wat dit kunstwerk volgens u betekent.

Medewerkers aan deze cantatedienst zijn:
Ruth Peetoom voorganger
Sander van den Houten organist
Joalien van den Houten sopraan
Aart Mateboer tenor
Lars Terray bas
En het Bachorkest Kampen
onder leiding van Bob Vaalburg

Zondag 9 februari 17.00 uur, De Burgwal. De toegang is gratis, een gift bij de uitgang is nodig om de onkosten te betalen. Hartelijk welkom!

Zoeken

LAATSTE TWEETS

Online Kerkdienst 2 augustus 2020 https://t.co/U5cIpuiegN https://t.co/9ryzi5Gxv9
Aankondiging 'Online Kerkdienst' 2 augustus https://t.co/eqPUqWI3WJ

Lelystraat 49, 8265 BB Kampen

Impressie

© Copyright 2017 . Alle rechten voorbehouden website door web by step

Zoeken