Jeugd

Hoi jongens en meisjes!

Vorige week vierden we het Paasfeest; het feest dat Jezus is opgestaan.
De derde dag werd een eerste dag, een nieuw begin. Afgelopen weken volgden wij met jullie het Veertig dagen Project en kwam er elke zondag een plaatje bij op de Levensweg. In de filmpjes vertelden Marina en Harry erover. Ook lieten ze zien hoe je een paasstuk kon maken. Heb jij de tuinkerszaadjes hier ook voor gebruikt? Het project is nu voorbij.

Vandaag kun je luisteren naar het verhaal hoe het verder gaat. Het begint op de avond van die eerste dag. Maria Magdalena heeft ’s ochtends gezien dat het graf leeg was en daarna zijn Petrus en een andere leerling ook gaan kijken. Toen zij weer weg waren, is Jezus verschenen aan Maria. Zij heeft het verteld aan de anderen, maar die hebben Jezus nog niet gezien. Zij vragen zich af: zou Jezus echt zijn opgestaan?

En dan klinkt ineens een bekende groet: ‘Vrede voor jullie’. Het klinkt een beetje zoals ‘Goedendag’- meestal laat je nauwelijks tot je doordringen wat iemand daarmee zegt. Maar nu komt het wèl binnen. Goede dag, vrede voor jou: dat is nog nooit zo waar geweest als vandaag. Daar staat Jezus! Hij laat hen zijn handen zien, zodat zij zien dat het echt Jezus is die voor hen staat!

Het thema van deze zondag is dan ook: ‘Wat zie je aan me?’

Soms zie je iemand en denk je: er is iets anders aan jou. Maar wat, dat kun je niet zeggen. Tomas gelooft het eerst niet, maar wanneer Jezus zijn wonden laat zien, gelooft hij wat hij ziet en voelt: U bent mijn Heer en mijn God. Op de werkbladen hieronder staan twee knutsels die je kunt maken die alles met ‘zien’ te maken hebben.

Veel plezier ermee!
Groetjes van de leiding Kindernevendienst


 


Kindernevendienst

Werkblad 1
Een eigen bril maken. Geloof je met deze bril ook dingen die je niet kan zien? Lukt dat ook zonder bril?


Kindernevendienst


Werkblad 2
Maak je eigen fototoestel.

In de tijd van Jezus was er nog geen fototoestel. Tomas moest het doen met de woorden van zijn vrienden. Toen hij Jezus echt kon zien, wat zag Tomas toen door de lens? Teken dat op het fototoestel? Print dit blad uit op stevig papier.


Een nieuwe start

Hoi jongens en meisjes,
Vandaag vieren we het paasfeest; Jezus was gestorven, alles leek voorbij, maar na drie dagen is Hij opgestaan! We maken een nieuwe start! Maria loopt de graftuin in en ziet dat de steen is weggerold van de plaats waar Jezus is begraven. Petrus en Johannes zien het daarna ook. Ze hollen terug naar Jeruzalem en vertellen dat Jezus is opgestaan. In de tuin herkent en ontmoet Maria Jezus; Hij is opgestaan!

Hieronder kun je luisteren naar dit verhaal.

In de envelop die je misschien gekregen hebt, maar ook hieronder zie je de plaat van het project Levensweg. Op een spelbord volgden we de weg van Jezus naar Pasen. Je ziet dat vandaag alle vakjes ingevuld zijn. Elke zondag kregen we iets te zien van de weg die Jezus aflegde. Vandaag, Paaszondag, zie je dat Maria schrikt dat de steen is weggerold van het graf van Jezus.

We hebben twee werkbladen waar je lekker mee bezig kunt gaan.

Spaar je nog voor Kalkidan in het spaardoosje van Kids in actie? In de dienst hoor je wanneer je deze waar kunt inleveren.
Foto’s van jouw eigen paasstuk zijn nog steeds welkom, evenals foto’s van je palmpasenstok of de foto-opdrachten uit het projectboekje, via deze link kun je ze naar ons sturen.

Fijne Paasdagen!
Leiding kindernevendienst


 


Kindernevendienst

Werkblad 1
Pasen is zo’n groot feest, dat vier je niet stilletjes alleen. Met dit werkblad kun je een Paaskaart maken die je kan uitdelen. Het is handig om de kaart op stevig papier te plakken. Voor de vlaggenlijn kun je een touwtje of lintje gebruiken. Kleur de kaart mooi in met kleurpotloden of stiften.


Kindernevendienst


Werkblad 2
Dit is een kerkraam waarin plaatjeszijn te zien van de laatste weken van het leven van Jezus. Wat herken je?
Je mag zelf iets tekenen in de lege vakjes. Wat teken jij daar zelf? Het verhaal gaat immers verder. Pasen geeft ons elke dag een nieuwe start. Wanneer je het kerkraam na het inkleuren, kwast met olie, schijnt het extra mooi voor het raam. Veel plezier!


Hoi jongens en meisjes,
Nog 1 week….en dan is het Pasen; het feest van de opstanding van Jezus!
Maar zover is het nog niet. De zondag voor Pasen, deze zondag dus,  noemen we Palmpasen; we denken hierbij aan de intocht van Jezus in Jeruzalem: Jezus rijdt op een ezel Jeruzalem binnen. De mensen leggen mantels op de weg en zwaaien met palmtakken, terwijl ze roepen: ‘Hosanna! Gezegend hij die komt in de naam van de Heer! Luister maar naar het verhaal.

Klik op de onderstaande YouTube om naar het verhaal te luisteren, onder het filmpje staan de werkbladen.


Werkbladen:
Misschien heb je voor deze zondag al wel een Palmpasen stok gemaakt. Als je dit nog niet gedaan hebt maar je wilt dit toch graag nog doen, dan kun je deze link aanklikken voor de beschrijving hiervoor.

De kindernevendienstleiding


Kindernevendienst

Werkblad 1
Jullie maken een tak om mee te juichen: Hosanna!

Werkwijze: Volg de instructies op het werkblad. Knip de bladblaadjes langs de lijnen in als je wilt dat het blad gaat ritselen als je er mee zwaait.
Tip: Plak eventueel een plantenstokje in het midden voor de stevigheid.
Nodig: kleurpotloden, stiften, scharen, lijm, lint en perforator en eventueel een plantenstokje.

Kindernevendienst


Werkblad 2
Jullie maken een uitklapkaart bij dit verhaal.

Is de kaart dicht, dan zie je de gesloten poort van Jeruzalem. Open de poort en we zien Jezus op een ezel Jeruzalem binnen rijden . Door het gebruik van een driehoeksvouw in de kaart lijkt het of de mensen met palmtakken Jezus toejuichen.

Werkwijze:
Kleur alles. Knip de poortdelen en het tafereel uit. Vouw nu de driehoeksvouwen in de kaart. Vouw eerste de verticale lijnen met een dalvouw. Vouw dan de diagonale lijnen met een bergvouw en vouw ze een aantal keren heen en weer zodat ze straks soepel ‘lopen’. Vouw nu de kaart open en duw het horizontale vouwtje in de driehoeksvouw naar buiten tot een bergvouw. Sluit de kaart. Plak nu de deuren links en rechts op de blinde deuren volgens het werktekeningetje. Zorg er voor dat de driehoeksvouw niet gehinderd wordt door de opgeplakte deur.
Nodig: kleurpotloden, stiften, scharen, lijm.


Lelystraat 49, 8265 BB Kampen

Impressie

© Copyright 2017 . Alle rechten voorbehouden website door web by step

Zoeken