Jeugd

Online 'KinderNevenDienst' 21 maart

Hallo jongens en meisjes,

Het is alweer de 5e zondag in de Veertigdagentijd. Als het goed is dan hebben jullie alle werkbladen gemaakt van het eerste pakketje.

Hopelijk beleven jullie veel plezier van de werkbladen en lukt het om goed te sparen voor Kalkidan. Hebben jullie de mooie foto van Kalkidan ook al gezien tijdens de vorige kerkdienst?

Het verhaal in het gezinsboekje ‘’Levensweg’’ van zondag 21 maart gaat over een graankorrel in de grond. Jezus vertelt aan de hand van de graankorrel (Johannes 12:20-33). Zoals graan in de aarde sterft en vrucht voortbrengt, zo heeft Jezus zijn leven voor ons gegeven. Hij kon geen mooier bewijs geven van Gods liefde.

Jezus vraagt ons ook om ‘vrucht’ te dragen. Wij kunnen anderen gelukkig maken en zo op onze manier rijke vruchten dragen. Door bijvoorbeeld papa, mama of juf een handje te helpen met opruimen of door een beetje vriendschap te geven aan een klasgenootje die je niet zo leuk vindt.

Als het goed is dan heb je een nieuw pakketje met werkbladen ontvangen (voor 28 maart t/m 04 april) Er zit ook een zakje tuinkerszaadjes bij. Dit kun je gebruiken voor jouw Paasstuk. En het is erg leuk om te zien dat wat je zaait en goed en met aandacht verzorgt groeit. Wij zijn erg benieuwd naar jullie mooie creaties.

Het werkblad dat bij deze zondag hoort is ‘Onder de grond’ je kunt dit inkleuren en door 4 kleine gele vouwblaadjes (5cmx5cm) te vouwen (stap 1 t/m 6) ontstaan halmen. De bovenste halm is een geel vouwblaadje (4cmx4cm) Het bovenste deel wordt bij stap 5 en 6 over de middenlijn heen gevouwen.

Plak de 5 delen boven elkaar op de lege stengel op het werkblad. Zo ontstaat een korenaar. Plak om het helemaal af te maken nog een aantal sprieten bovenaan de aar.

Hopelijk lukt het ook nog om buiten mooie foto’s te maken van wat je hoort in de natuur. Wij zien jullie mooie foto’s graag tegemoet, zodat we dit tijdens de online kerkdienst kunnen laten zien.

Tot volgende week!

De Kindernevendienstleiding

Lelystraat 49, 8265 BB Kampen

Impressie

© Copyright 2017 . Alle rechten voorbehouden website door web by step

Zoeken