"Op verzoek van velen maar ook door ds. Kasper Jager zelf, plaatsen we de overdenking van afgelopen zondag samen met het lied 'Stil is de straat' (lied 1003). Gemeenteleden gaven aan diep geroerd te zijn na het horen van de overdenking.

Vandaag twee totaal verschillende inzendingen. Beide inzenders geven aan geraakt te worden bij het luisteren naar het lied. Hoe mooi is het dat twee verschillende mensen, luisterend naar totaal verschillende muziek, toch een zelfde soort emotie ervaren.


"Nog maar kort geleden hoorde ik voor het eerst dit voor mij totaal onbekende Stabat mater van Charpentier. Het raakte mij diep en ook na vele malen luisteren bleef die ontroering. Ik wilde meer weten, zoals de vertaling van deze Latijnse tekst en dan is er in deze crisis plotseling tijd om zoiets even op te zoeken. Prachtig hoe deze woorden samengaan met deze ontroerende muziek, het verdriet van de moeder over haar zoon uitdrukken en tegelijk geloof, hoop en troost vertolken in deze crisis!"

Yke Bakker

Klik hier om de tekst tijdens het beluisteren van het lied mee te lezen. Stabat mater
"Deze uitvoering van 'The Sound of Silence', die mij diep kan raken, wil ik graag met jullie delen. Dat komt vooral door de manier waarop gezongen wordt. Drie totaal verschillende zangers, ieder met zijn eigen “klank”, die gezamenlijk een eenheid vormen. De betekenis van het lied is eigenlijk een beschrijving van de samenleving hoe die naar mijn mening was voor de periode van de Corona-crisis. Door de gebeurtenissen in de afgelopen weken zie ik mijzelf veranderen en met mij velen om mij heen. Hoe positief anders zal de samenleving zijn als we de verandering, die we tijdens deze periode ervaren (ook al is het maar een fractie), zullen behouden." #durftehopen

Martijn

De betekenis van het nummer ooit samengevat door Art Garfunkel:

“The inability of people to communicate with each other,
not particularly internationally but especially emotionally”
.

Letterlijk vertaald: “Het onvermogen van mensen om met elkaar te communiceren, niet zozeer internationaal maar vooral emotioneel”.


Nu we allemaal thuis zijn, hebben we ook tijd om digitaal eens om ons heen te kijken. Om ons heen gebeuren prachtige dingen, we mogen even gluren bij de buren. De Westerkerk heeft iedere dag om 12 uur live een podcast uitzending.
Vandaag ging deze over zorgeloosheid en het heimwee dat je kan hebben naar de tijd van toen je nog niet wist dat het Corona virus ook ons ging raken. Mooi!
Jeanet Vroom

Deze video is gemaakt door de Protestantse Wijkgemeente Westerkerk Kampen, bron: Facebook

Lelystraat 49, 8265 BB Kampen

Impressie

© Copyright 2017 . Alle rechten voorbehouden website door web by step

Zoeken